Het jaar 2017

De Bouw van de binnenbak in het jaar 2017! Laat de winter maar komen! 

 

 

CHIO te Rotterdam. 

Met het team bestaande uit Jacobine, Geert, Maud en Suzan hebben we deel mogen nemen aan het CHIO in Rotterdam en behaalde we uiteindelijk een 5e plaats!

Springclinic met Lammert Lasseur.

 

Weekend weg 2017, Naar "De Woelige Stal". 

Foto's jaar 2016

Onze nieuwe aanwinst! Kleine Storm!

Gezelligheid, we nemen geen afscheid!!

Springclinic door Lammert Lasseur!

 

GiGi op het NK in de klasse L.

 

Weekend weg 2016 naar Manege Gasselte!

Opleiding tot Chiropractor behaald

In 2016 heeft Suzan haar diploma gehaald voor de opleiding, Focus on the Equine Spine (FES). Dit is een internationale opleiding tot chiropractor voor dierenartsen en dierfysiotherapeuten die zich verder willen verdiepen in pathologie, diagnostiek, therapie en revalidatie bij aandoeingen en/ of het niet goed functioneren van de wervelkolom van paarden.

Huidig onderzoek van de wervelkolom en recente vooruitgang in diagnostische beeldvormingstechnieken hebben aangetoond dat gedetailleerd onderzoek van de wervelkolom, manueletherapie en specifieke revalidatieprogramma's, een verhoogde kans bieden op effectieve behandeling van nek-, rug- en sacro-iliacale problemen bij paarden. 

Weekend weg 2015

Weekend weg naar Loon op Zand! Volgend jaar weer!

Weekend weg 2014

Vanwege een nieuw dak op de stal zijn we een weekend weg geweest naar Kootwijkerbroek. Human & Horse was de accomodatie weer we zijn verbleven. Een prachtig gebied om te rijden! We hebben het super leuk gehad! En zeker voor herhaling vatbaar!

 Koot3  Koot 4age 

Stapmolen is klaar!

De stap / trainingsmolen is klaar! 

Molen2

Molen3

image

Cursus Balans en stabiliteitstraing

Onlangs heb ik de 4- daagse cursus balans en stabiliteitstraining in Heereveen gevolgd. Deze cursus wordt gegeven door Chris Groothoff, sportfysiotherapeut en Docent Balans en stabiliteitstraining. 

Balans en stabiliteitstraining is een cursus voor fysiotherapeuten die zich willen toeleggen op het herleren van motor-control bij ruiters/ patiënten met pijn en functieverlies. Uit de literatuur is gebleken dat bij patiënten de neuro-musculatoire timing en samenwerking van spieren of spierketens gewijzigd is; instabiliteit. Pijn, verloren motorische ervaring, zwakte maar ook gedrag, cognities en emoties spelen hierbij een rol als oorzaak en zijn ingangen als behandelbare grootheid.

Tijdens de balans en stabiliteitstraining maakten we gebruik van de Swissbal en de grondmotorische eigenschap BALANS als uitgangspunt . Bal(ans)oefeningen zullen worden gebruikt om het lichaamsgevoel onder allerlei omstandigheden te leren kennen en te ervaren. Na goed waarnemen, begint pas het therapeutisch proces. Eerst balanceren, daarna presteren is daarbij de therapeutische opbouw!

De balans en stabiliteitstraining is voor de ruitersport zeer goed toepasbaar. De uitvoering wordt aangepast aan het klachtenniveau en klachtenpatroon van de ruiter/ patiënt. Rekening houdend met het uiteindelijke doel van patiënt en therapeut van laag belastbaar tot en met Olympisch prestatieniveau.  • suus3
  • suus2
  • stallen
  • suus1